Mes išmokstame ką nors tik tai darydami. Nėra kito kelio.
— John Holt

Labai džiaugiuosi jūsų dideliu susidomėjimu gruzinų valgiais ir stalo kultūra! Kviečiu tęsti įdomią pažintį su Gruzijos virtuve, jos tradicijomis, unikaliais skoniais ir gardžiais kvapais – spalio 5 dieną prasidės rudeniniai kursai GRUZINŲ VIRTUVĖS ABĖCĖLĖ.

Meilės kupinoje jaukioje mūsų virtuvėje jūs praleisite 4 išskirtinius vakarus, kuomet ruošite, ragausite, atrasite pagrindinių gruzinų virtuvės patiekalų skonį ir pažinsite gruzinų virtuvės paslaptis kartu su mumis.

Jūsų laukia gruzinų dievinamų BAKLAŽANŲ, tobulų tradicinių užkandžių – PHALI, žymiųjų CHAČAPURI ir, žinoma, neabejotinai konkurentų neturinčių MĖSOS PATIEKALŲ temos. Gaminsime, nagrinėsime, analizuosime ir bendrausime, džiugindami pojūčius ir pakeldami nuotaiką!

Kūrybinis procesas virtuvėje truks 4 išskirtinius vakarus nuo 18 val. ir kainuos jums 100 Eur.

Įsileiskite į savo kasdienybę gruzinų valgių gaminimo malonumus!

1 tema. BAKLAŽANAI

  • 3,5 val. ruošime, ragausime, atrasime gruzinų dievinamų BAKLAŽANŲ patiekalus, panirę į  jų gaminimo taisykles ir subtilumus;  
  • sužinosite viską apie BAKLAŽANUS, išmoksite pasigaminti klasikinius BAKLAŽANŲ SUKTINUKUS, išskirtinius BAKLAŽANUS SU SŪRIU ir visų favoritą klasikinį ADŽAPSANDALI (baklažanų ir kitų daržovių troškinį) patys patyrę jų paruošimo procesą ir įgiję praktinių įgūdžių.

2 tema. PHALI

  • 3,5 val. ruošime, ragausime, atrasime nuostabų klasikinį gruzinų užkandį, gaminamą iš daržovių, gruzinų ypatingai mėgstamų ir vertinamų graikinių riešutų, kvapnių tradicinių prieskonių ir žalumynų. Phali – valgis, kupinas gyvybingumo, energijos ir vitaminų;
  • sužinosite viską apie PHALI, išmoksite pasigaminti PUPELIŲ, BUROKĖLIŲ ir BAKLAŽANŲ PHALI, panirę į  jų gaminimo taisykles ir subtilumus.

3 tema. CHAČAPURI

  • 3,5 val. ruošime, ragausime, atrasime žymųjį ir visų mylimą CHAČAPURI patys patyrę jo paruošimo procesą ir įgiję praktinių įgūdžių;
  • sužinosite viską apie CHAČAPURI, išmoksite pasigaminti klasikinius IMERETIJOS ir ADŽARIJOS CHAČAPURI bei išskirtinį Račos regione gaminamą chačapuri, vadinamą LOBIANI su pupelių įdaru.

4 tema. MĖSOS PATIEKALAI

  •  3,5 val. ruošime, ragausime, atrasime visuomet laukiamą SACIVI - paukštieną su graikinių riešutų padažu, vieną populiariausių KUPATI – prieskoniais gardintus kiaulienos maltinukus su tkemali-granatų padažu ir netikėtą visiems, ypač vyriškam gomuriui, skanųjį ČAŠUŠULI – aromatinga, tirpstanti burnoje aviena ar jautiena su žalumynais, svogūnais ir česnaku;
  • sužinosite viską apie žymiuosius gruzinų padažus, derinamus prie mėsos patiekalų ir tyrinėsite gruzinų prieskonius, atrasdami jų unikalumą ir savitumą.